KOFTELI TARIFLER,GUVECTE YEMEKLER,FARKLI LEZZETLER,ANA YEMEKLER,GUVECTE KOFTE
GUVECTE SOSLU KOFTE
Davet sofralarında güveçte soslu köfte sızı övgülere bogacaktır
KOFTESI ICIN PUF NOKTALARI:
- Ekmek ıcı mutlaka bayat olmalı ıslatıp sıkın ve rendeleyin ama kabuğunu rendelemeyin kı köfteniz sert olmasın .
- Bayat ekmeginiz yeterli gelmezse galatı unu ıle de yapabılırsınız ama benim annemden gelen alışkanlık daha çok ekmek koymayı tercih ediyorum . Mısır unu ıle de denedim o da harıka oluyor ıntolerans testi yaptırdığımda gluten hassasiyetim çıkmıştı sadece mısır ununa yoktu o yüzden o donem cogu tarıfımı degıstırmıstım .
- Koftelerınızı kızartırken catal kullanırsanız dağılmasına sebep olursunuz.O yüzden masa kullanabılırsınız,
- Yağınızı tavaya az koyun kı ızgarada kı gibi pıssın.
- Köfteyi yoğururken bir aparat kullanmayın elinizle yogurdugunuzda daha macunsu kıvama gelecektir .
MALZEMELER:
- 500 gr köftelik kıyma
- 1 soğan rendesı (suyunu sıkın )
- Yarım demet maydanoz (ben kullanmıyorum)
- 1avuc bayat ekmek
- 1 yumurta (ben kullanmıyorum)
- 2 dış sarımsak
- tuz
- pul biber
- karabiber
- kimyon
YAPILISI:
- Soganı sıkıp suyunu sıkın ve tum malzemelerı bırbırıne karıştırın ve yoğurun .
- Eğer zamanınız varsa buzdolabında dınlendırın.
- Sonrasında ıstedıgınız şekli verin ıster yuvarlak ister uzun olsun ...
SOSU ICIN;
Ben evde kıslık yaptıgım menemenlık sosu kullandım sizde yoksa sos tarifi hemen yazıyorum .
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytınyagı
- 1 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salcası
- 1 cay kasıgı kekik
- 1 cay kasıgı karabiber
- 2 adet domates rendesı
UZERI ICIN ;
Kasar dılımlerı yada rendesı
Güveçlerı onceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pısırın .
Beni Instagram sayfamdan takıp etmek ıstersenız buraya tıklayınız.
Yorumlar