MISIR EKMEGI,TAVADA MISIR EKMEGI,KARADENIZ LEZZETLERI
MISIR EKMEGI
MALZEMELER:
.
MISIR EKMEĞİ ( kayınvalidemden böyle öğrendim herkes farklı yapıyor )
.
TARİFİ :
- 4 su bardağı mısır unu, 2/3 su bardağı sıvı yağ,
- 1/2 su bardağı beyaz un,
- 1 kaşık toz şeker ,
- 1 paket kabartma tozu ,
- 1 yumurta (ben koymuyorum)
- Bir tutam tuz.
YAPILIŞI :
▪️Önce malzemeleri bir kapta çok sıcak olmayan ılığın bir tık üstü suyla karıştırıyoruz.
▪️Hamur kek hamurundan daha koyu yoğrulmayacak kadar da yumuşak olmalı.
▪️Borcama yayıp 180 derecede pişiriyoruz .(Mısır ekmeğini süt ya da yoğurtla da yapabilirsiniz o zaman biraz daha yumuşak olur.)
▪️Ben kayınvalidemden böyle gördüğüm için bu tarifi uyguluyorum içine piştikten sonra tereyağı,Rize koleti peyniri yada normal yağlı kaşar ,saçak peynir ve beyaz peynir koyup karıştırırsanız ( tekrar fırın sıcaklığına koyun 10 dakika erimesi için) müthiş bir lezzet elde edersiniz. 😋
▪️Yoğurdun içine de doğrayabilirsiniz ...
AFİYET OLSUN , LEZZETLE KALIN
Beni ınstagramdan da takıp etmek edebılırsınız .
Buraya tıklayınız.
Yorumlar