YILBASI KURABIYESI ZENCEFILLI KURABIYE TARCINLI ZENCEFILLI KURABIYE TARIFI YENI YIL KURABIYESI MALZEMELERI YILBASI KURABIYESI YAPILISI
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezidir özellikle Aralık ayı geldiğinde yeni yıla girmeden yapılacak lezzetlerin listesinde en baş sırada yerini alır .Zencefilli tarçınlı kurabiye yılbaşı klasiği haline gelmiş kış ve yılbaşı ile özdeşleşmiş bir lezzettir...
YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
- 390 gr un ( 1 su bardağı =140 gr)ben tam buğday unu kullandım siz normal un da kullanabilirsiniz .
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı muskat (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 10 gr toz şeker (yarım su bardağı)
- 170 gr pekmez (yarım su bardağı)
- 1 yumurta
- 170 gr tereyağı
YAPILIŞI
Öncelikle kuru malzemeleri bir kasede karıştırıp ortasına açıyoruz ve erimiş tereyağı, yumurta, pekmezi ekliyoruz.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamuru ince olacak şekilde oklavayla açıyoruz ve kalıplarımızla istediğimiz şekilleri vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.
180 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Rengi koyulaşıp güzel kokular saçmaya başladığında kurabiyelerimiz hazır demektir :)
İstediğiniz şekilde renkli şeker hamurlarıyla süsleyebilirsiniz...
Yorumlar