KKIŞLIK HAZIRLIKLAR, KAPYA BİBER TURŞUSU KIRMIZI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR ?KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERDEN TURŞU ,KAPYA BİBER TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTASI

 KAPYA BİBER TURŞUSU


(DAHA ÖNCE BELKİ DE RASTLAMADIĞINIZ ANNEMİN TARİFİYLE ) 

Kış hazırlıkları bitmek bilmedi ama ben bittim :)

AĞUSTOS BÖCEĞİ OLMAK İSTİYORUM KARINCALIKTAN İSTİFA EDİYORUM :)

Zahmetli olan bu hazırlıklar kışın  sofralarımızda yerlerini alınca iyi ki yapmışız diyoruz amaaaaaaa....

Közlenmiş kapya biber turşusu da kışın  kahvaltılarımızda yerini alacak ya da salatalarda veyahut yoğurtla tüketilirken yorgunluklarımızı unutturacak 🥰 

Közlenmiş biber turşusunu  kuru fasulye ile  birlikte servis edebilirsiniz.

.

MALZEMELER 

▪️2 kilo kapya biber 

▪️1.5 baş sarımsak

▪️1/2 demet maydanoz

▪️1.5 yemek kaşığı tuz (normal daha çabuk eriyeceği için çok tercih etmeyin ) 

▪️1,5 çay bardağı  bardağı zeytinyağı 

▪️1,5 çay bardağı sirke 

.

YAPILIŞI 

🔸Kapya biberlerimizi pazardan alırken etli olmasına gayret edelim 

🔸Yıkayalım , bir kaç yerine çizik atıp fırınımıza koyalım  ama gözetim altında tutalım çevirerek közlenmesini  sağlayacağız .

🔸Fırından çıkarıp soyalım ve istediğimiz ölçüde  parçalara bölelim. 

Benim annemin yaptığı yöntem geceden sabaha kadar sirkede bekletmektir .Komşular bile ona yaptırırdı ve sorardı hatırlarım .

🔸Sabah kırmızı biberlerimizi süzgeçte süzerek turşumuza başlayalım .

İyice sirkesini akıtalım sonra cam kavanozlara biber , maydanoz , tuz , şeker koyarak sırayla devam edelim .

🔸En sona yağ ve az sirke koyuyoruz .

🔸Sıkıca kavanozları kapatıp ters çevirerek yarısına kadar su dolu tencerede kaynatıyoruz 

BUNUN AMACI KAPAKLARIN DAHA FAZLA VAKUMLANMASINI SAĞLAYARAK KIŞA KADAR DAYANIKLILIĞINI ARTTIRMAKTIR 

▪️Bu turşunun diğer yapım yolu  ise ;

Biberleri közleyip soyup doğradıktan sonra diğer Malzemeleri de karıştırarak iki saat bekleterek sulanmasını sağlayıp kavanozlara koymaktır .

🔸Tercihiniz küçük kavanozlar olsun ki tüketmek daha kolay olur porsiyonluk olarak .

🔸Ben de küçük kavanozlar bitmişti o yüzden iki 500 ml lik kavanoz kullandım diğer biberlerimi buzluğa attım 2 kg biberden azını ayırdım  yani ...

🔸Karanlık ortamda 10-15 gün sonra yenilmeye hazırdır .

Yapanların ELLERİNİZE SAĞLIK LEZZETLE KALIN ...

.





KAPYA BİBERLERİN KOLAY SOYULMASI İÇİN PÜF NOKTALARI 

▪️Önce kapya biberler közlenir ve sıcakken kapalı bir kaba konur ki nemlenerek soyulması kolaylaşsın .( ben #Tupperware kabıma koydum ki zamandan tasarruf yapmak için ) 

▪️yada poşet içine konur bir saat bekletilir 

▪️diğer bir yolda kabı değiştirmeden üzerine streç folyo ile kapatabilirsiniz .


Püf NOKTALARI 

▪️Kapaklarınız yeni olsun ve bir kaç dakika kaynatın ...

▪️Koyu  renk , büyük ve etli olanları tercih edin .


Videosu için YouTube/aydancalezzetler Linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

ANA YEMEKLER,21,ANAYEMEKLER,3,BALIK,1,BALIKLAR,1,BÖREKLER,3,CHEESCAKE,3,CUPCAKE,1,ÇORBALAR,6,DİET ÜRÜNLER,4,DOĞAL ÜRÜNLER,4,ET YEMEKLERİ,9,ETKİNLİKLER,3,FESTİVALLER,1,GEZILER,2,GEZİ,1,GEZİLER,5,HAMUR İŞLERİ,9,HAMURİŞLERİ,9,HOBİLER,2,İÇECEKLER,7,KAHVALTILIKLAR,6,KEK-PASTALAR,9,KEKLER,6,KISLIK HAZIRLIKLAR,10,KONAKLAMA,5,KURABİYELER,9,MAKARNA,2,MEKANLAR,8,MUFFİNLER,3,NEW,111,PASTALAR,3,PİLAVLAR,2,POĞAÇALAR,2,SAĞLIK,1,SAĞLIKLI YAŞAM,6,SALATALAR,12,SARMA/DOLMALAR,1,SEBZE YEMEKLERİ,2,SOĞUK TATLILAR,1,SÜTLÜ TATLILAR,3,ŞERBETLİ TATLILAR,1,TANITIMLAR,10,TATLILAR,9,TAVUK YEMEKLERİ,2,TURŞULAR,1,TV PROGRAMLARIM,1,ULAŞIM,2,VEJETERYAN,2,VİDEOLU TARİFLER,2,WORKSHOP,2,YAŞAM,6,YEMEK TARİFLERİ,4,YEMEKTARİFLERİ,15,YÖRESEL TATLILAR,5,YÖRESEL YEMEKLER,8,YURTDIŞI,8,YURTİÇİ,2,ZEYTİNYAĞLILAR,2,
ltr
item
Aydancalezzetler
KKIŞLIK HAZIRLIKLAR, KAPYA BİBER TURŞUSU KIRMIZI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR ?KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERDEN TURŞU ,KAPYA BİBER TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTASI
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2MTanu5RhEfjSkZSAhuaICHywcvX6vX4aUVgr8j2us1oHQBfTyAzSQ7MUetTRBZGNm5405yGzlmuhjcSdASHVQZS8rPqj9UY_3JUdXuPdfTDYpkZSnxE_37Swoh1fj_eiuknLCeymRsM/w400-h300/DA3799C6-8236-466B-8D71-4E4F5A081E06.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2MTanu5RhEfjSkZSAhuaICHywcvX6vX4aUVgr8j2us1oHQBfTyAzSQ7MUetTRBZGNm5405yGzlmuhjcSdASHVQZS8rPqj9UY_3JUdXuPdfTDYpkZSnxE_37Swoh1fj_eiuknLCeymRsM/s72-w400-c-h300/DA3799C6-8236-466B-8D71-4E4F5A081E06.jpeg
Aydancalezzetler
https://www.aydancalezzetler.com.tr/2020/10/kapya-biber-tursusu-daha-once-belki-de.html
https://www.aydancalezzetler.com.tr/
https://www.aydancalezzetler.com.tr/
https://www.aydancalezzetler.com.tr/2020/10/kapya-biber-tursusu-daha-once-belki-de.html
true
7122569733341028615
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız