KKIŞLIK HAZIRLIKLAR, KAPYA BİBER TURŞUSU KIRMIZI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR ?KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERDEN TURŞU ,KAPYA BİBER TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTASI
KAPYA BİBER TURŞUSU
(DAHA ÖNCE BELKİ DE RASTLAMADIĞINIZ ANNEMİN TARİFİYLE )
Kış hazırlıkları bitmek bilmedi ama ben bittim :)
AĞUSTOS BÖCEĞİ OLMAK İSTİYORUM KARINCALIKTAN İSTİFA EDİYORUM :)
Zahmetli olan bu hazırlıklar kışın sofralarımızda yerlerini alınca iyi ki yapmışız diyoruz amaaaaaaa....
Közlenmiş kapya biber turşusu da kışın kahvaltılarımızda yerini alacak ya da salatalarda veyahut yoğurtla tüketilirken yorgunluklarımızı unutturacak 🥰
Közlenmiş biber turşusunu kuru fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz.
.
MALZEMELER
▪️2 kilo kapya biber
▪️1.5 baş sarımsak
▪️1/2 demet maydanoz
▪️1.5 yemek kaşığı tuz (normal daha çabuk eriyeceği için çok tercih etmeyin )
▪️1,5 çay bardağı bardağı zeytinyağı
▪️1,5 çay bardağı sirke
.
YAPILIŞI
🔸Kapya biberlerimizi pazardan alırken etli olmasına gayret edelim
🔸Yıkayalım , bir kaç yerine çizik atıp fırınımıza koyalım ama gözetim altında tutalım çevirerek közlenmesini sağlayacağız .
🔸Fırından çıkarıp soyalım ve istediğimiz ölçüde parçalara bölelim.
Benim annemin yaptığı yöntem geceden sabaha kadar sirkede bekletmektir .Komşular bile ona yaptırırdı ve sorardı hatırlarım .
🔸Sabah kırmızı biberlerimizi süzgeçte süzerek turşumuza başlayalım .
İyice sirkesini akıtalım sonra cam kavanozlara biber , maydanoz , tuz , şeker koyarak sırayla devam edelim .
🔸En sona yağ ve az sirke koyuyoruz .
🔸Sıkıca kavanozları kapatıp ters çevirerek yarısına kadar su dolu tencerede kaynatıyoruz
BUNUN AMACI KAPAKLARIN DAHA FAZLA VAKUMLANMASINI SAĞLAYARAK KIŞA KADAR DAYANIKLILIĞINI ARTTIRMAKTIR
▪️Bu turşunun diğer yapım yolu ise ;
Biberleri közleyip soyup doğradıktan sonra diğer Malzemeleri de karıştırarak iki saat bekleterek sulanmasını sağlayıp kavanozlara koymaktır .
🔸Tercihiniz küçük kavanozlar olsun ki tüketmek daha kolay olur porsiyonluk olarak .
🔸Ben de küçük kavanozlar bitmişti o yüzden iki 500 ml lik kavanoz kullandım diğer biberlerimi buzluğa attım 2 kg biberden azını ayırdım yani ...
🔸Karanlık ortamda 10-15 gün sonra yenilmeye hazırdır .
Yapanların ELLERİNİZE SAĞLIK LEZZETLE KALIN ...
.
KAPYA BİBERLERİN KOLAY SOYULMASI İÇİN PÜF NOKTALARI
▪️Önce kapya biberler közlenir ve sıcakken kapalı bir kaba konur ki nemlenerek soyulması kolaylaşsın .( ben #Tupperware kabıma koydum ki zamandan tasarruf yapmak için )
▪️yada poşet içine konur bir saat bekletilir
▪️diğer bir yolda kabı değiştirmeden üzerine streç folyo ile kapatabilirsiniz .
Püf NOKTALARI
▪️Kapaklarınız yeni olsun ve bir kaç dakika kaynatın ...
▪️Koyu renk , büyük ve etli olanları tercih edin .
Videosu için YouTube/aydancalezzetler Linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yorumlar