KITIR KITIR SALATALIK TURSUSU NASIL YAPILIR ,KORNISON TURSU YAPIMI,EVDE SALATALIK TURSUSU YAPIMI ,TURSU YAPIM PUF NOKTALARIA
SALATALIK TURŞUSU
Artık marketten tursu almaya son!
Kisa surede evimizde çeşitler çeşitler turşuları yapabiliriz . Bunlardan en sevdiklerimizden biridir salatalık tursusu kıtır kitir lezzetiyle kis mevsiminde sofralarimizin vazgeçilmezidir .Turk mutfak kültürümüzde yeri çok büyük olmakla beraber inanilmaz faydaları da vardır .Suyu iştah acicidir, kanserden ulsere gribe bir cok hastaliga karsi koruyucu etkisi oldugunu söyler uzmanlar.
Bazi puf noktalar vardir :
tuz yarinin iyi yapılması gerekir az olursa yumuşak olur ve zararlı bakteriler oluşur.
sebzelerin sert ,taze ,diri ve kabuklarinin parlak olması gereklidir.
Eğer çabuk yiyeceksiniz salatalıkların bir kaç yerine bıçak çiziği atin ama uzun sure sonra yiyecekseniz bu ciziklere gerek yok, uzun sure dayansın atmayın...
Kornişon turşumuzun tarifi çok basit :
- 600 gr. turşuluk -kornişon- salatalık (1 lt lik kavonoz için 16 tane gibi salatalık alıyor .)
- 3/4 su bardağı sirke (1 lt lik Kavanoza ) .
- 2 dolu dolu tatlı kaşığı kaya tuzu (yada normal )
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4-5 diş sarımsak .
- Aldığı kadar sıcak su .
Her kavanoza bir kaç tane nohut mayalanmasını ve olgunlaşmasını hızlandıracaktır ...
1 kg salatalık İçin 1 su bardağı gibi sirke kullanılır ama benim kavanozlar 16 tane salatalık aldı o yüzden 1/2 su bardağını biraz geçirin sirke koyarken .
Tüm ölçüler 1 lt kavanoza göre yani her bir litre kavanoza 3/4 su bardağı sirke , 2 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı şeker , 4-5 diş sarımsak , kavanoz aldığı kadar sıcak su , 2 nohut .
Videoda yapılışı gözüküyor eğer sorunuz olursa burdayım...
BURAYA TIKLAYARAK YOUTUBE/AYDANCALEZZETLER SAYFASINDA KI YAPILIS VIDEOSUNA GIDEBILIRSINIZ
AFİYET ŞEKER OLSUN
Yorumlar