KIL BIBER TURSUSU NASIL YAPILIR? KISLIK HAZIRLIKLAR NELERDIR?YAGLI BIBER TURSUSU NASIL YAPILIR? SALLA YUVARLA TURSUSU NASIL YAPILIR? TEKME TOKAT TURSU
Her sene karınca misali hazirliklarimiz son gaz devam ediyor .Ve ağustos böceği misali butun yaz gez eglen otur sonra dışardan bakıp ibren ve bir de üstüne çamur at ben olsam boyle yapmazdım zaten yemiyorumda diyerek senin onca emeginle dalga gecenler onlara ikram edildiğinde bir hoşlarına gider ki sormayın hatta ne de güzel yapmissin diyerek yarabbi şükür hesabi midelere indirirler...
Iste size cevrenizdekileri özendirecek bir tarifim var ;
Lokanta usulü kırmızı yada diğer adıyla mor lahana (sizin hangi ismi hoşunuza giderse artık ...
LOKANTA USULÜ KIRMIZI (mor) LAHANA TURŞUSU
1 litrelik kavanoz için :
- 1/2 çay bardağı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu (yada 1 yemek kaşığı normal tuz)
- Kavanozun yarısını geçecek kadar içme suyu
Kavanoz aldığı kadar mor lahana (bastırarak doldurulur hava kalmaması için )
YAPILIŞI :
Lahana yıkanır ve ince ince doğranır2 yemek kaşığı tuz ile suyu çıkıp rengi değişene kadar ovulur. 4-5 saat gibi kontrol ederek dinlendirilir iyice yumuşasın diye .Şişelere bastırılarak doldurulur ve sıvıyağ, sirke ,limon duyu ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır her şişeye bu ölçü ile ayrı ayrı hazırlanarak doldurulur yada dolan şişenin sayısına göre katları hazırlanır .Benim 3 şişe çıktı 1 litrelik . Ben karışımı yine de ayrı ayrı 3 şişeye hazırlayarak döktüm videodaki gibi .(bir önceki paylaşımda )içme sularını da yarılarını geçecek kadar doldurup kapakları sıkıca kapatalım ve buzdolabında muhafaza edelim .2-3 gün içinde yenmeye hazırdır
Afiyet olsun. LEZZETLE KALIN.
NOT: Mutlaka içme suyu dolduralım ve dolapta şişeleri ara ara çalkayalım.
.
Yorumlar