MENEMEN NASIL YAPILIR ? KISLIK MENEMEN YAPILISI , KISLIK MENEMEN HANGI AYDA YAPILIR? KISLIK MENEMEN TARIFI, KISLIK MENEMEN IN YAPILIS PUF NOKTALARI
KISLIK MENEMEN SOS YAPIMI
Ben kış hazırlıklarında yavaş ilerleyenlerdenim az ve öz yapıyorum kullanacağım kadar .Geçen sene biraz fazla kaçırınca hepsini kullanamadım .Ben domates ve biberin hem sosunu hem menemenliğini hem de kahvaltılığını yapıyorum böyle olunca yetiyor zaten .
Allah sağlıkla yemek nasip etsin hepimize ,çalışan bayanlar için özellikle çok kolay bir tarifim var ...
MALZEMELER :
- 10 kg domates
- 2 kilo köy biberi yada çarliston
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 10 tane kavanoz ama kapakları yeni olsun
Kışlık Menemen Tarifi
- Domatesler ve biberler yıkanır.Ben kesip rendeleyerek yapıyorum siz kaynar suya atıp sonra soğuk suyla şoklayıp sayabilirsiniz kabuklarını ve RPN’si yapabilirsiniz .Ben biraz sulandıran bir yöntem olduğu için çok sevmiyorum ve domatesim de az bu yöntem iyi oluyor benim için .
- Yeşil biberlerin çekirdekleri ayıklanır ve küçük küçük doğranır.
- Tavaya yağ ve biber eklenir biraz kavrulur.
- Rendelediğimiz domatesler tencereye konur ve biraz kaynatılır kaynatılan domatesin içerisine yağda kavrulan yeşil biberler eklenir ve kaynatmaya devam edilir tabi bu arada tuzu da eklenir. Menemen karışımını ara ara karıştırmayı unutmayın dibi yapışmasın kıvam alınca altı iyice kısılarak bir bez yardımıyla kavanozlara koyun ve ağzını sıkıca kapatın.
- Ağzını kapattığımız kavanozları ters çevirip bir gün bekletin.Ertesi gün kontrol edin akma ve şişme yoksa serin bir yere kaldıra bilirsiniz.Sızma yapan kavanozları açıp yemek yapabilirsiniz onu saklamayın .
NOT :
• Ben kapak ve şişeleri de şöyle bir kaynar suda tıkırdatıyorum daha garantili oluyor hem bakteri varsa oda gidiyor .
• İsteyenler domates sosa sarımsak ekleyebilir.
Yapan arkadaşlara AFİYET OLSUN...
INSTAGRAM SAYFAMA BURADAN ULASABILIRSINIZ...
Yorumlar