KISLIK ICIN KONSERVE SAKSUKA ,SAKSUKA KIS ICIN NASIL YAPILIR?KIS HAZIRLIKLARI ,SAKSUKA KONSERVE, KISLIK SAKSUKA
KISLIK ICIN KONSERVE SAKSUKA

Bu sıcaklarda kış hazırlıkları yapanların alnından öperim hemde en içtenliğimle
Haaa.. bu arada kendimi de tebrik ediyorum sizde benim alnımdan öpün .Geçen sene de konserve şakşuka yapmıştım çok hoşumuza gitmişti bu sene de soframızda yerini alacak inşallah , üstüne sarmısaklı yoğurt ile müthiş oluyor az da olsa denemek için yapın ...
KISLIK ICIN SAKSUKA
- 3 kilo domates
- 1.5 kilo patlıcan
- 300 gr biber
- 2 yemek kaşığı sirke
- Kızartmak için sıvıyağı .
- 1/2 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI :
Domatesler yıkanır kabukları soyulup rendelenir ,suyu çekene kadar kaynatılır. Bu sırada patlıcan ve biberler yıkanır soyulup doğranır küp küp.
Havlu peçetenin üzerinde kurulanıp patlıcanlar bitince biberler sırayla kızartılır .
Yağlarının çekilmesi için yine tabağa konan peçete üzerine çıkarılır , sonra peçeteyi alın ve tabakta karıştırın biber ve patlıcanı . Suyunu çeken domatesin altını kapatın yada kısıkta kalsın soğumadan bir cam kavanoza ilk önce domates sosu sonra kızartma sonra tekrar sos üstüne kızartma olmak üzere doldurulup sıkıca temiz yeni alınmış kapakla (yada eski kapak kaynatılır ) kapatılır. Hemen ters çevirip bir gün ters kalacak şekilde bir yere kaldıralım .
Servis için çıkardığınızda sarımsakları rendeleyip kızartmayla karıştırıp tabağa koyun.
Ellerinize sağlık ,afiyet olsun lezzetle kalın...
Yorumlar