TAZE FASULYE SAKLANMASI ,BUZLUK ICIN HAZIRLIKLAR, TAZE FASULYE BUZLUKTA NASIL SAKLANIR? SOKLAMA YONTEMI NASIL OLUR?DONDURUCUDA TAZE FASULYE SAKLANMASI
BUZLUK ICIN TAZE FASULYE
![]() |
Buzlukta taze fasulye saklamak hepimiz isteriz aslinda ama direk yıkanıp ayıklanarak atılırsa cikardigimizdaki o sevmediğimiz koku bizi rahatsız eder ve acikcasi birçoğumuz kulaktan duyma bu koku olayından dolayı da buzluna atmak istemeyiz.
Iste bu algıyı değiştirecek tek bir yöntem soklamadir bunun icin gerekli malzemeler ;
- Taze fasulye
- Kaynar su
- Buzlu soğuk su
Yapmamiz gerekenlerin basında fasulyeleri yıkayıp kilciklari varsa ayıklamak olacaktır.sonra istediğiniz sekilde bolebilirsiniz. Fasulyeyi bolerken sıcak su kaynatın yikadiginiz fasulyeyi önce kaynar suda bir kaç dakika bekletin rengi hafif değişsin sonra soğuk buzlu suya aktarip bir 30 saniye tutun kevgirle cikarip soğutmak icin firin tepsileri iyi oluyor suyunu süzdürüp koyun .Soguyunca buzdolabı poşetlerine koyarak buzluga kaldırın .Sağlıkla yemek nasip olsun hepinize ...
Gıdaların hava ile olan temasını olabildiğince kesmek icin yöntemler vardı Plastik poşetlerde dibinden ağzına doğru elinizle bastırarak havasını çıkarttıktan sonra ağzını kapatabilirsiniz. Ya da evinizde vakumlama aparatı varsa onu da kullanabilirsiniz. Plastik kaplarda ise kapağın bir kenarını oturttuktan sonra ortasından bastırarak diğer kenara doğru yavaşça kapatın. Kapağın ortasının çökük olması içerde az hava kaldığının göstergesidir. Dondurucuya, dondurucuya girmeye uygun olmayan (üzerinde bu yönde işaret arayın) cam ve porselen kapları kesinlikle koymayın. Genleşme sonucu patlayabilirler.Dondurucu icin özelinin ürünlerde vardır ama size maliyetli olacağından en güzeli buzdolabı poşetleridir havasını alıp bağlayın vakumlansın...
LEZZETLE KALIN
Yorumlar