KOPUK KURABIYE, PERISAN KURABIYE, KURABIYE TARIFLERI ,KOPUK KURABIYE TARIFI , PRATIK KURABIYE TARIFLERI ,KOPUK KURABIYE MALZEMELERI ,PERISAN KURABIYE NASIL YAPILIR ,KOPUK KURABIYE ADI NERDEN GELIYOR,ANNE KURABIYELERI ,ANNE TARIFLERI ,GUNLERDE YAPILAN KURABIYELER
KOPUK yada diger adıyla PERISAN kurabiye;
Neden mi ismi boyle?
Cunku; Elle kopartılıp, şekil vermeden yaptiginiz , uzunca bir süre bayatlamayan, kıyır kıyır nefis bir kurabiye tarifidir bu kurabiye.
Eminim sizlerde benim gibi kiyir kiyir ve uzun sure bayatlamayan kurabiyeleri çok seviyorsunuz bir de anne kurabiye tarifi olunca göğsümüzü gere gere verebileceğim bir tarif oluyor. Ne de olsa 40 yıllık tarif annemin acil misafir haberi alınca şipşak yaptigimize özelinin bir kurabiye doğalar doğalar kopartılıp tepsiye diziliyor çok da pratik daha ne olsun ...
MALZEMELER
- 200 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı ceviz yada fındık
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1/2 su bardağı üzüm
- 1/2 su bardağı doğranmış kuru kayısı
- Isterseniz limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Tereyağı ve pudra şekerini birbirine yedirin yumurtayı ve yoğurdu da ekleyin tekrar karıştırın şimdi ceviz yada fındık , üzüm kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın şimdi kontrollü elediğiniz unu ekleme vaktidir .Kıvamını anlarsınız zaten toparlanınca ele yapışmayınca tamamdır .
Bekletmeye gerek yok koparıp koparıp tepsiye koyun .180 derece fırında 20-25 dakika kontrollu pişirin uzeri kızarsın sakin yakmayın .Soguyunca kavanoza koyun bayatlamamasi ve elinizin altinda her daim cay kahve yanina kurabiyenizin bulunmasi çok hosunuza gidecektir .
Ben lezzetine kefilim yapıp bana geri dönüş yaparsanız çok sevinirim .Aromali olsun isterseniz biraz limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz.
Instagram sayfama burdan ulaşabilirsiniz.
youtube kanalima burdan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar